2017 twitter header

We gaan het anders doen

Lieve Serious Yoga-vrienden,

3 jaar lang hebben wij ons samen met jou in december ingezet voor het goede doel van het Rode Kruis. Tijdens 3FM Serious Request mochten we elk jaar weer een hoger fenomenaal bedrag door de brievenbus stoppen – in drie seizoenen samen maar liefst het astronomische bedrag van 65.000 euro, telden we. Dankzij jullie!

Maar vanaf dit jaar gaan we het iets anders doen. Vanuit uit onze eigen behoeften en de dingen die we om ons heen horen, zien en merken.
Omdat SeriousYoga met, voor en door júllie bestaat, delen we hier graag onze plannen met jullie.

De belangrijkste veranderingen:

* De periode: van vrijdag 9 februari tot en met zondag 11 maart 2018. We roepen een hele actiemaand uit! Zo kun je makkelijk een of meer momenten kiezen om mee te doen. Met je reguliere les(sen) of met een speciale actieles. Zo blijft eind december ook van 3FMSeriousRequest.
* Het doel. We willen voortaan graag zelf ons goede doel uitkiezen, waarbij we vooral kijken naar kleinere en concretere doelen. En jullie kunnen ze zelf aandragen en krijgen een stem in welk doel we uiteindelijk kiezen. We stellen wel een paar voorwaarden (zoals ANBI-status), maar daarover binnenkort meer. We yoga’en dus niet meer voor het Rode Kruis – hoe goed het werk ook is dat zij doen.

Deze veranderingen hebben een aantal gevolgen:
– We kunnen niet meer meeliften op een grote actie met kant-en-klare actiewebsite en dito rekeningnummer. Dat gaan we nu zelf doen, via deze eigen, vertrouwde website. En we openen ook een apart rekeningnummer voor onze acties. Zodat de geldstroom helder blijft.
– We liften niet meer mee op de mediahype rond Serious Request. Wij en jullie deden het goed in de media; we hebben best wat aandacht en zendtijd gekregen. Tegelijk betekent dit dat we ook niet meer hoeven onder te sneeuwen in het mediageweld. Misschien vallen we in de ‘dipmaand’ februari zelfs wel meer op :-) .

Wat blijft:

* De naam. SeriousYoga is en blijft SeriousYoga. Natuurlijk!
* De opzet. Ook in de nieuwe opzet kun je yoga-, meditatie- of andere lessen op donatiebasis geven.
* Onze liefde en dankbaarheid voor jullie deelname. We faciliteren jullie weer in jullie acties met promotiematerialen en exposure. We zijn nog aan het broeden hoe we dat het beste kunnen doen in de nieuwe opzet. Als daarin iets belangrijks verandert, hoor je dat natuurlijk zo snel mogelijk.

 

Verwacht hier en in je mailbox (als je op de maillijst staat tenminste; meld je anders nog gauw even hier aan) binnenkort meer informatie over het kiezen van de nieuwe goede doelen en hoe het dan verder in z’n werk gaat. En hou onze facebookpagina goed in de gaten!

 

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Een gedachte over “We gaan het anders doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *