Stem op jouw SeriousYoga-doel

We hebben een mooie lijst met goede doelen waarvoor we ons samen gaan inzetten! Nu alleen nog kiezen welke hét doel wordt voor SeriousYoga 2018…
Help ons kiezen: stem via Facebook op jouw favoriet. Jullie stem is doorslaggevend: wij hebben 40% van de stemmen.
Al deze doelen voldoen aan de voorwaarden die wij gesteld hebben:

  1. ANBI-status* in een van de volgende categorieën: welzijn, maatschappelijk, kinderen, onderwijs, ontwikkelingswerk, ouderen, vluchtelingenhulp, slachtofferhulp
  2. 2 jaarrekeningen/verantwoordingen, die inzichtelijk zijn
  3. liefst (onderbouwd) beleidsplan en een begroting voor komend(e) jaar/jaren
  4. het doel zet frequent en structureel communicatiekanalen en media in om de achterban te informeren en te betrekken
  5. de bestuursleden en/of directeur(en) zijn persoonlijk benaderbaar/herkenbaar (wie zit erachter; geen geheime stichtingen)

En dit zijn ze dan:

Stichting De Gele Vlieger – www.stichtingdegelevlieger.nl

Vijf adoptiemoeders zetten zich in voor het kinderwelzijn in China. Ze zijn alle 5 moeder van 1 of meer kinderen uit China en hebben samen Stichting de Gele Vlieger opgericht. Ze weten hoe belangrijk de eerste jaren van een kind zijn, als adoptieouder heb je die gemist. Veel adoptiekinderen groeien de eerste jaren op in een kindertehuis met grote gevolgen voor de rest van hun leven. Een van de organisaties die deze stichting ondersteunt is Foster Home Baihua Kids. Hier wonen 10 kinderen met een speciale zorgbehoefte. Dit tehuis wordt momenteel geleid door de Nederlandse Jet. Zij betekent zoveel voor de kinderen. Iets wat hier in Nederland makkelijk operabel is zoals een schisis, kan er in China voor zorgen dat een kind overlijdt. Zo’n kindje wordt vaak te vondeling gelegd en in een kindertehuis is vaak niet de zorg en tijd voor zo’n kindje. In het fosterhome is die aandacht er wel en worden er fondsen gezocht om een operatie te bekostigen.

Stichting Inloophuis Rotterdam – www.inloophuisdeboei.nl / www.vriendenvandeboei.nl

Dit inloophuis is een ontmoetingscentrum voor mensen met kanker, hun naasten, nabestaanden en mantelzorgers. Samen met de vrijwilligers en medewerkers, zetten de stichting zich al 17 jaar voor hun gasten in. Die kunnen in een huiselijke sfeer lotgenoten ontmoeten, en aandacht en een luisterend oor krijgen. Daarnaast bieden ze hun gasten verschillende activiteiten (onder andere yoga, schilderen) aan, maar ook groeps- en individuele gesprekken.

Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) – www.autisme.nl

Deze vereniging zet zich in voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten, streven een autisme vriendelijke maatschappij na en geven informatie.

Plan Nederland – www.plannederland.nl

Tegen tienerzwangerschappen en kindhuwelijken.

Trust in Unity – www.trustinunity.com

Trust in Unity is een stichting die het voor kinderen in Ghana mogelijk maakt om hun studie af te maken. Zij richt zich hierbij op kinderen die intelligent en gemotiveerd zijn, maar de financiële middelen niet hebben. Naast deze bijdrage levert Trust in Unity ook emotionele ondersteuning door Ghanese voogden.

Because We Carry – www.becausewecarry.org

Ontbijt geven aan vluchtelingen uit Syrië in Lesbos en daar ook vrachtwagens met hulpgoederen brengen naartoe brengen.

Stichting Chimding – www.chimding.nl

Stichting Chimding wil de levensomstandigheden en toekomstverwachting van kinderen in Nepalese dorpen verbeteren in nauwe samenwerking met de plaatselijke bevolking.

School 4 Kids India – www.school4kidsindia.nl

Educatie – Sinds 2011 heeft deze organisatie een groeiend aantal kansarme kinderen goed onderwijs kunnen geven en hun leerkrachten kunnen coachen. Inmiddels steunen ze 5 scholen; graag helpen ze nóg meer kids/scholen.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Een gedachte over “Stem op jouw SeriousYoga-doel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *