Persbericht: Levert yoga voor een goed doel weer een cheque van 5 cijfers op?

 

logo de gele vlieger seriousyoga_logo

Haarlem/Monster/Randwijk, 15 januari 2018

Levert yoga voor een goed doel weer een cheque van 5 cijfers op?

SeriousYoga zet zich dit jaar in voor Stichting De Gele Vlieger

Yoga’en – met zoveel mogelijk mensen – voor een goed doel. Dát is wat SeriousYoga doet. Voorheen voor 3fm Serious Request, dit jaar voor Stichting De Gele Vlieger. Van 9 februari tot en met 11 maart kan iedere yogadocent lessen op donatiebasis geven voor dit sympathieke, kleinschalige doel dat geld en spullen inzamelt voor kindjes met een zorgbehoefte in een foster home in China.

Al drie keer mobiliseerden twee vriendinnen heel yogaminnend Nederland om in december (yoga)lessen op donatiebasis te geven voor SeriousYoga. Altijd was dat voor het jaarlijkse doel van 3fm Serious Request en het Rode Kruis. Hiermee vroegen de initiatiefnemers aandacht, zamelden ze geld in, en genereerden ze positieve energie voor het goede doel van dat jaar. En met veel succes; ze mochten steeds cheques met vijf cijfers overhandigen bij het Glazen Huis – in totaal hebben ze 65.000 euro bijeengebracht in drie jaar.

In 2018 yoga’en we voor de kleinschalige Stichting De Gele Vlieger

Dit jaar doet SeriousYoga het iets anders dan vorige jaren. In een hele actiemaand (van 9 februari tot en met 11 maart) yoga’en de deelnemers voor een zelfgekozen doel in plaats voor het goede doel van Serious Request en het Rode Kruis. Dit jaar is dat Stichting De Gele Vlieger. Zij ondersteunen foster home BaiHua Kids in China. De kindjes in dat foster home (pleeghuis) hebben een speciale zorgbehoefte. Stichting De Gele Vlieger zamelt op verschillende manieren geld en spullen in voor de opbvang van de kinderen, maar ook voor dure medicijnen en noodzakelijke operaties. Het foster home is voor alle kosten afhankelijk van giften; ook voor eten, luiers, huur en de salarissen van de nannies. Een mooi doel, waar de initiatiefnemers van SeriousYoga zich samen met alle deelnemers  graag voor inzetten.

Waarom kiest SeriousYoga voor een ander concept?

In de afgelopen drie edities SeriousYoga voor 3fm Serious Request haalden de dames samen met de yogadocenten en deelnemers in totaal zo’n 65.000 euro op. Never change a winning concept, zou je denken… Toch gooien de vriendinnen achter SeriousYoga – Gitta Bartling en Cuny Stelpstra – het vanaf nu over een andere boeg. Ze kozen voor een opzet waarbij een kleinschalig goed doel ook een kans krijgt op een mooie cheque. Hierbij gingen ze zorgvuldig te werk; via een aantal rondes konden SeriousYoga-fans onder bepaalde voorwaarden goede doelen aandragen en vervolgens samen met hun achterban stemmen op hun favoriete doel.

Het basisidee achter  SeriousYoga blijft:

  • gedreven yogadocenten in Nederland die in de actieperiode een of meer lessen op donatiebasis geven
  • enthousiaste deelnemers aan die yogalessen door het hele land, die bereid zijn daarvoor gul te doneren
  • we samen de positieve-energiebommetjes blijven creëren voor het goede doel
  • alle opbrengsten gaan 100% naar het gekozen goede doel

Over Stichting De Gele Vlieger

Het doel van Stichting De Gele Vlieger is het (financieel) ondersteunen van organisaties die zich inzetten voor kinderwelzijn in China. In China worden nog steeds veel kinderen afgestaan, vooral kinderen met een speciale zorgbehoefte. Deze kinderen leven vaak in tehuizen die financiële ondersteuning kunnen gebruiken voor de dagelijkse zorg, maar vooral ook voor de zeer dure medische zorg en operaties. De stichting zamelt voor deze kinderen op verschillende manieren geld en spullen in. Het foster home BaiHua Kids is hier een voorbeeld van, en wordt gerund door de Nederlandse Jet.

Over SeriousYoga

In 2014 startten Cuny Stelpstra, Gitta Bartling en Sabine Sabelis spontaan met SeriousYoga. Met als doel: landelijk yogadocenten enthousiasmeren om een of meer lessen op donatiebasis te geven voor het doel van 3fm Serious Request. En natuurlijk een golf van positieve energie teweegbrengen. Dat lukte beide erg goed: in 3 edities haalden ze maar liefst 65.000 euro op met elk jaar ca. 150 deelnemende yogadocenten en -studio’s en was het gezamenlijk gecreëerde (yoga-)energiebommetje voor velen letterlijk voelbaar. In 2017 besloten de twee overgebleven vriendinnen Cuny en Gitta zich weer belangeloos in te zetten, maar nu voor een kleinschalig(er) doel dat door de achterban zelf gekozen kan worden.

Voor yogadocenten en -studenten

Ben je yogadocent en/of heb je een yogalocatie, waar dan ook in Nederland (of België of nog ergens anders)? Of wil je als deelnemer ergens in het land meedoen aan een les die in het teken staat van SeriousYoga? Geef of volg een les in de periode van vrijdag 9 februari tot en met zondag 11 maart 2018. En doneer op die manier een mooi bedrag én jullie gezamenlijke energie aan SeriousYoga voor Stichting De Gele Vlieger. SeriousYoga ondersteunt je met promotie(materiaal) en (media)aandacht.

Enthousiast, maar geen idee hoe dit aan te pakken? Kijk naar onze tips over wat jij kunt doen voor SeriousYoga of ga naar de veelgestelde vragen op seriousyoga.nl

Yogales(sen) op donatiebasis doorgeven, doe je via onze website.

Voor de redactie:

Vragen over SeriousYoga of opvragen beeldmateriaal:

 

Vragen over Stichting de Gele Vlieger:

  • Via email: info@stichtingdegelevlieger.nl
  • Alies Hofstede: 06 – 40 10 67 77 of 038 – 33 33 989
FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *