Veelgestelde vragen

Deelnemers

1. Hoe kan ik me (als leerling) voor een speciale yogales aanmelden?

Op deze site vind je op een handig overzichtskaartje alle deelnemende locaties en wanneer zij wat voor les geven – en hoe je daarvoor kunt aanmelden. Er is er vast één bij je in de buurt.

2. Als ik nou niet op die datum kan…?

Jammer natuurlijk! Kun je die afspraak niet afzeggen ;-)?

Kijk even tussen de deelnemende locaties of er op een andere plek een andere datum is waar je wel aan mee kunt doen.

Of ga zelf thuis op een yogamatje zitten en doneer via http://kominactie.3fm.nl/actie/seriousyoga ;-)!

3. Wat zijn de deelnamekosten?

Iedereen die wil deelnemen, moet daar natuurlijk voor betalen. Want we hebben geld nodig om kinderen te behoeden voor longontsteking! De deelnamekosten laten we aan jou over, maar wij gaan uit van minimaal 10,- tot 15,- per deelnemer voor een lesuur (maar meer mag natuurlijk ook!).

Langer meedoen dan 1 lesuur kan ook.

Afrekenen kan veilig via de kominactie-site (zorg dan wel dat je aan de docent kunt aantonen dat je dat overgemaakt hebt) of eventueel cash in de studio. Weet je nog niet of je het langer dan 1 uur volhoudt, dan kun je altijd eerst doneren via de kominactie-site en voor de extra uren ter plekke aan de docent betalen.

Zorg wel dat je een bewijsje van betaling meeneemt naar de yogales als je online al gedoneerd hebt, zodat de docent kan controleren of je wel al betaald hebt. Dat kan met een printje of maak een foto of printscreen van je online betaling en laat die bijvoorbeeld vanaf je telefoon zien.

4. Kan ik deelnemen als ik geen yoga-ervaring heb?

Ja, zeker! De bedoeling is dat de lessen zowel voor beginners als gevorderden toegankelijk zijn, zodat de drempel om deel te nemen laag is.

Bovendien is yoga bij uitstek bedoeld om iedereen naar eigen kunnen te laten meedoen, dus of je nu ‘de kraai’ al helemaal beheerst of niet eens in kleermakerszit kunt zitten; yoga is ook voor jou!

5. Waar doe ik het voor, waar gaat het geld naartoe?

Het geld dat we hiermee ophalen gaat rechtstreeks naar SR16 en dus naar het goede doel van 2016: aandacht voor kindersterfte door longontsteking.

Er blijft gegarandeerd niets aan onze strijkstok hangen. Wij doen dit ook gewoon omdat we door het onderwerp geraakt zijn en willen zorgen dat er zoveel mogelijk geld voor deze stille ramp opgehaald wordt. En door het wat groter aan te pakken, hopen we dat we meer aandacht krijgen en dus daarmee ook meer geld verzamelen!

Docenten

1. Hoe kan ik me aanmelden voor deze actie als yoga-docent of -school?

Vul alle velden op dit (Google-)formulier in druk op verzenden. Werkt de link niet? Kopieer en plak dan deze link in de adresregel van je browser: https://docs.google.com/forms/d/1PSOWGg-Vw3S-l66YAwBIxfkowdT3uzpiqCrQpo-kKPk/viewform

2. Waar moet ik aan voldoen, wat zijn de voorwaarden?

Van zaterdag 10 december tot en met zaterdag 23 december 2016 kun jij bestaande of speciaal ingelaste yogalessen geven, op donatiebasis, voor het doel van Serious Request.
1 uurtje les geven kan natuurlijk, maar meer is nog mooier. Het moet een heuse yoga’marathon’ worden, we willen iets losmaken, iets bereiken!

Je hoeft niet alle uren zelf les te geven; je kunt dit ook over meerdere docenten verdelen. Misschien is het leuk als je elk lesuur met een andere docent een ander type yoga aanbiedt bijvoorbeeld. Een uurtje pilates ertussen kan natuurlijk ook.
Je mag alle typen yoga geven, dat laten we helemaal aan jou over. Het is wel fijn als alle lessen toegankelijk zijn voor zowel beginners als gevorderden. Dan is het laagdrempelig voor iedereen om mee te doen en trek je potentiële nieuwe studenten.
De werving van deelnemers, de lokale promotie en een beschikbare en geschikte ruimte regel je zelf. Uiteraard helpen  wij je met de werving door flink lawaai te maken en wat promotiemateriaal aan te bieden dat je zelf kunt aanpassen en gebruiken ;-). Dat ontvang je zodra je je aangemeld hebt bij ons.

Ook verwachten we dat je de opbrengsten van jouw SeriousYoga-lessen via onze kom-in-actiepagina stort aan SeriousRequest; alleen zo kom je op de mega-SeriousYoga-cheque te staan die we naar het Glazen Huis brengen. Wij geloven dat we met z’n allen veel krachtiger zijn dan individueel; niet alleen in het samen delen en inzetten van onze (yoga-)energie maar ook in het samenbrengen van alle opbrengsten. Hoe klein de donatie van elke deelnemer aan SeriousYoga ook kan zijn; samen brengen we elk jaar een fantastisch bedrag naar SR waardoor we meer opvallen en het ook duidelijk ‘samen’ , als yoga’end Nederland, tot stand hebben gebracht. Uiteraard kunnen alle deelnemers aan SeriousYoga met ons mee gaan naar het Glazen Huis om de cheque te brengen als ze dat willen; graag zelfs!

Wil je per sé zelf je eigen opbrengsten naar de DJ’s brengen? Dat kan, maar dan doe je niet mee aan SeriousYoga maar heb je je eigen actie. Dat kan natuurlijk ook!

3. Hoe kom ik aan een ruimte?

Misschien kun je je normale lesruimte hiervoor inzetten, of een bevriende sportschool, gymzaal van een school, je huiskamer of zelfs je kantoor.

Het gaat erom dat het jou en ons niks mag kosten, want de opbrengsten moeten natuurlijk 100% naar Serious Request gaan. Dus zorg dat je de ruimte laat sponsoren, in ruil voor bijvoorbeeld naamsvermelding en exposure! (Daar gaan wij je bij helpen waar we kunnen.)

Echt in nood? Geef in het aanmeldformulier aan dat je geen ruimte beschikbaar hebt, misschien kunnen wij je koppelen aan iemand die wel een ruimte heeft maar geen of te weinig docenten.

4. Waar doe ik het voor, waar gaat het geld naartoe?

Het geld dat we hiermee ophalen gaat rechtstreeks naar (het doel van) #SR16: aandacht voor kindersterfte door longontsteking. Er blijft gegarandeerd niets aan onze strijkstok hangen. Wij doen dit ook gewoon omdat we door het onderwerp geraakt zijn en willen zorgen dat er zoveel mogelijk geld voor deze stille ramp opgehaald wordt. En door het wat groter aan te pakken, hopen we dat we meer aandacht krijgen en dus daarmee ook meer geld verzamelen. We gaan ervan uit dat dit voor de yogadocenten ook geldt.

Lees meer over het doel op de site van Serious Request.

5. Hoe moeten mensen voor de lessen betalen?

De deelnemers kunnen vooraf via onze actiesite (http://kominactie.3fm.nl/actie/seriousyoga ) een donatie doen (via de rode button) en daarvan een bewijsje van betaling meenemen naar de yogales, zodat jij kunt controleren of ze wel netjes betaald hebben. Dat kan met een printje of met een foto of printscreen van de online betaling (die ze eventueel via mobiele telefoon of bankapp laten zien).

Ook kun je natuurlijk een fraaie en duidelijke donatiebox van Serious Request in je studio zetten, waar mensen ter plekke dan hun bijdrage in kunnen stoppen. Na afloop van je lessen kun jij vervolgens dan weer het totaal ingezamelde bedrag overmaken via onze kom-in-actiesite o.v.v. jouw school/docentnaam. Overmaken/storten kan via de rode Sponsor-button op onze actiesite.

6. Hoe kunnen mensen zich aanmelden?

Dit kun je zelf aangeven in het Google-formulier dat je bij aanmelding invult. Moeten mensen zich aanmelden via een mailtje, een appje,  een Facebook-evenement? Zet het in het formulier – dat wordt aan potentiële deelnemers getoond op deze website.

Helaas kunnen we dat niet centraal faciliteren, omdat de actiesite van Serious Request dat niet toestaat. Het wordt bovendien een hele administratie (met de nodige foutrisico’s) als we dit centraal (dus via ons) via documenten of Facebook-evenementen willen regelen.

Noot: onze ervaring is dat je rekening moet houden met een no-show van 10 tot 20%

7. Hoe zorg ik dat het geld dat ik cash opgehaald heb, bij SR terecht komt?
  • Na afloop van de lessen geven jullie aan ons per mail door hoeveel er uiteindelijk daadwerkelijk is opgehaald.
  • Dat maak je zelf op de actiesite van SeriousYoga over: klik op de rode button ‘sponsor deze actie’ op onze actiesite en volg de instructies.
  • Vergeet niet bij ‘Getoonde naam’ de naam van jouw yogaschool te zetten, want daarmee wordt jouw deelname aan de SeriousYoga-actie voor SR16 duidelijk zichtbaar!
  • In het opmerkingenveld kun je nog eventuele andere boodschappen toevoegen.

Overhandigen

Op vrijdag 23 december 2016 gaan Gitta en Cuny -of met wie er nog meer met ons meewil natuurlijk!- met een levensgrote cheque het totaalbedrag aanbieden aan de DJ’s in het Glazen Huis in Breda. We laten je nog weten precies wanneer en hoe laat, zodat je eventueel kunt aansluiten als je dat leuk vindt!

8. Waarom zou ik met deze actie meedoen en niet zelf een eigen actie starten voor SR?

Een centraal ‘geregisseerde’ actie voor Serious Request levert vaak meer aandacht op, waardoor de opbrengsten ook meestal hoger zijn. Je krijgt zo ook makkelijker exposure in regionale en landelijke pers. Dat zagen we in 2014 en in 2015, toen we een cheque van respectievelijk 10.000 en bijna 30.000 euro mochten overhandigen en daarvoor best wat media-aandacht kregen, waaronder op de radio en de live-uitzending op tv! Samen sta je sterker, zeg maar.

Bovendien past het ook in de yogagedachte om ongeveer gelijktijdig hetzelfde te doen; dat doet wat met de energie in Nederland!

9. Hoe weet ik zeker dat dat geld niet bij jullie blijft hangen?

Als je via de SeriousYoga-kom-in-actiesite sponsort/doneert, komt het rechtstreeks op de speciale bankrekening van het Rode Kruis terecht en wordt het via onze actiepagina gedoneerde bedrag inzichtelijk gemaakt via de ‘thermometer’ (middenboven). Dat is dus het bedrag dat de deelnemers van SeriousYoga via de site hebben gedoneerd, plus het door jullie zelf opgehaalde en overgemaakte bedrag.

Hiermee kun je hopelijk zien dat er niets bij ons blijft hangen. Wij willen namelijk ook dat echt álles wat we ophalen naar het goede doel gaat, we doen dit geheel vrijwillig en met liefde!

99. Kan ik mijn opbrengsten ook zelf brengen?

Ja, je kan gezellig met ons mee als we de SeriousYoga cheque naar de DJ’s in het Glazen Huis brengen! Wanneer we dat doen, kondigen we altijd aan via onze facebookpagina en in onze mailupdates.

Als je je eenmaal hebt opgegeven bij SeriousYoga, verwachten we wel dat je de opbrengsten van jouw SeriousYoga-lessen via onze kom-in-actiepagina stort aan SeriousRequest; alleen zo kom je op de mega-SeriousYoga-cheque te staan die we naar het Glazen Huis brengen. Wij geloven dat we met z’n allen veel krachtiger zijn dan individueel; niet alleen in het samen delen en inzetten van onze (yoga-)energie maar ook in het samenbrengen van alle opbrengsten. Hoe klein de donatie van elke deelnemer aan SeriousYoga ook kan zijn; samen brengen we elk jaar een fantastisch bedrag naar SR waardoor we meer opvallen en het ook duidelijk ‘samen’ , als yoga’end Nederland, tot stand hebben gebracht.

Wil je per sé zelf je eigen opbrengsten naar de DJ’s brengen, los van onze gezamenlijke cheque? Dat kan, maar dan doe je niet mee aan SeriousYoga en kom je niet op onze cheque (en mag je geen gebruik maken van ons SeriousYoga-promotiemateriaal). Dan heb je namelijk gewoon je eigen SeriousRequest-actie. En dat kan natuurlijk ook!

facebooktwittermailfacebooktwittermail