Veelgestelde vragen

Deelnemers

1. Hoe kan ik me (als leerling) voor een speciale yogales aanmelden?

Op deze site vind je op een handig overzichtskaartje alle deelnemende locaties en wanneer zij wat voor les geven – en hoe je daarvoor kunt aanmelden. Er is er vast één bij je in de buurt.

2. Als ik nou niet binnen de actiemaand kan…?

Jammer natuurlijk! Kun je die vakantie niet verplaatsen ;-)?

Kijk even tussen de deelnemende locaties of er op een andere plek een datum is waar je wel aan mee kunt doen.

Of ga zelf thuis op een yogamatje zitten en doneer via je dichtsbijzijnde yogaschool of rechtstreeks aan ons ;-)!

3. Wat zijn de deelnamekosten?

Iedereen die wil deelnemen, moet daar natuurlijk voor betalen. Want we hebben zoveel mogelijk geld nodig voor het goede doel! De deelnamekosten laten we aan jou over, maar wij gaan uit van minimaal 10,- tot 15,- per deelnemer voor een lesuur (maar meer mag natuurlijk ook!).

Langer meedoen dan 1 lesuur kan ook.

Afrekenen kan via je yogastudio. 

4. Kan ik deelnemen als ik geen yoga-ervaring heb?

Ja, zeker! De bedoeling is dat de lessen zowel voor beginners als gevorderden toegankelijk zijn, zodat de drempel om deel te nemen laag is.

Bovendien is yoga bij uitstek bedoeld om iedereen naar eigen kunnen te laten meedoen, dus of je nu ‘de kraai’ al helemaal beheerst of niet eens in kleermakerszit kunt zitten; yoga is ook voor jou!

5. Waar doe ik het voor, waar gaat het geld naartoe?

Het geld dat we hiermee ophalen gaat rechtstreeks naar het goede doel, dat elk jaar wisselt.

Er blijft gegarandeerd niets aan onze strijkstok hangen. Wij doen dit ook gewoon omdat we ons graag actief willen in zetten voor mooie, minder bekende goede doelen en willen zorgen dat er zoveel mogelijk geld voor hen opgehaald wordt. En door het wat groter aan te pakken, hopen we dat we meer aandacht krijgen en dus daarmee ook meer geld verzamelen!

Docenten

1. Hoe kan ik me aanmelden voor deze actie als yoga-docent of -school?

Vul alle velden op dit formulier in en druk op verzenden.

2. Waar moet ik aan voldoen, wat zijn de voorwaarden?

In de actiemaand kun jij bestaande of speciaal ingelaste yogalessen geven, op donatiebasis, voor het doel van Serious Request.
1 uurtje les geven kan natuurlijk, maar meer is nog mooier. Het moet een heuse yoga’marathon’ worden, we willen iets losmaken, iets bereiken!

Je hoeft niet alle uren zelf les te geven; je kunt dit ook over meerdere docenten verdelen. Misschien is het leuk als je elk lesuur met een andere docent een ander type yoga aanbiedt bijvoorbeeld, of een uurtje pilates ertussen.
Je mag alle typen yoga geven, dat laten we helemaal aan jou over. Het is wel fijn als alle lessen toegankelijk zijn voor zowel beginners als gevorderden. Dan is het laagdrempelig voor iedereen om mee te doen en trek je potentiële nieuwe studenten.
De werving van deelnemers, de lokale promotie en een beschikbare en geschikte ruimte regel je zelf. Uiteraard helpen wij je met de werving door flink lawaai te maken en wat promotiemateriaal aan te bieden dat je zelf kunt aanpassen en gebruiken ;-). Dat ontvang je zodra je je aangemeld hebt bij ons.

Ook verwachten we dat je de opbrengsten van jouw SeriousYoga-lessen voor het goede doel via ons stort; alleen zo kom je op de mega-SeriousYoga-cheque te staan die we naar het gekozen goede doel brengen. Wij geloven dat we met z’n allen veel krachtiger zijn dan individueel; niet alleen in het samen delen en inzetten van onze (yoga-)energie maar ook in het samenbrengen van alle opbrengsten. Hoe klein de donatie van elke deelnemer aan SeriousYoga ook kan zijn; samen brengen we elk jaar een fantastisch bedrag bij elkaar waardoor we meer opvallen en het ook duidelijk ‘samen’, als yoga’end Nederland, tot stand hebben gebracht. Uiteraard kunnen alle deelnemers aan SeriousYoga met ons mee gaan naar het goede doel om de cheque te brengen als ze dat willen; graag zelfs!

Wil je per sé zelf je eigen opbrengsten naar het goede doel brengen? Dat kan, maar dan doe je niet mee aan SeriousYoga maar heb je je eigen actie. Dat kan natuurlijk ook!

3. Hoe kom ik aan een ruimte?

Misschien kun je je normale lesruimte hiervoor inzetten, of een bevriende sportschool, gymzaal van een school, je huiskamer of zelfs je kantoor.

Het gaat erom dat het jou en ons niks mag kosten, want de opbrengsten moeten natuurlijk 100% naar het goede doel gaan. Dus zorg dat je de ruimte laat sponsoren, in ruil voor bijvoorbeeld naamsvermelding en exposure! (Daar gaan wij je bij helpen waar we kunnen.)

Echt in nood? Geef in het aanmeldformulier aan dat je geen ruimte beschikbaar hebt, misschien kunnen wij je koppelen aan iemand die wel een ruimte heeft maar geen of te weinig docenten.

4. Waar doe ik het voor, waar gaat het geld naartoe?

Het geld dat we hiermee ophalen gaat rechtstreeks naar het gekozen goede doel. Dat doel wisselt elk jaar. Er blijft gegarandeerd niets aan onze strijkstok hangen. Wij doen dit ook gewoon omdat we zoveel goede doelen zien waar we ons graag actief voor willen inzetten en willen zorgen dat er zoveel mogelijk geld voor mooie, minder bekende doelen opgehaald wordt. En door het wat groter aan te pakken, hopen we dat we meer aandacht krijgen en dus daarmee ook meer geld verzamelen. We gaan ervan uit dat dit voor de yogadocenten ook geldt.

5. Hoe moeten mensen voor de lessen betalen?

De deelnemers kunnen via bijvoorbeeld een fraaie en duidelijke donatiebox in je studio doneren, of je spreekt met ze af dat ze het naar jouw rekening overmaken. Na afloop van je lessen/actiemaand kun jij vervolgens dan weer het totaal ingezamelde bedrag overmaken naar Serious Yoga o.v.v. jouw school/docentnaam.

6. Hoe kunnen mensen zich aanmelden?

Dit kun je zelf aangeven in het Google-formulier dat je bij aanmelding invult. Moeten mensen zich aanmelden via een mailtje, een appje,  een Facebook-evenement? Zet het in het formulier – dat wordt aan potentiële deelnemers getoond op deze website.

Het wordt een hele administratie (met de nodige foutrisico’s) als we dit centraal (dus via ons) via documenten of Facebook-evenementen willen regelen, en de meesten van jullie willen dit graag zelf regelen. Vandaar dat we dit bij jullie zelf laten.

Als je hulp nodig hebt bij bv. het aanmaken van een facebook-event dan kunnen we je daar natuurlijk altijd mee helpen!

Noot: onze ervaring is dat je rekening moet houden met een no-show van 10 tot 20%

7. Hoe zorg ik dat het geld dat ik cash opgehaald heb, bij het goede doel terecht komt?
  • Na afloop van de lessen geven jullie aan ons per mail door hoeveel er uiteindelijk daadwerkelijk is opgehaald.
  • Dat maak je zelf aan SeriousYoga over via je bankieren-app op je telefoon of internetbankieren: onze bankgegevens krijg je na aanmelding/inschrijving. 
  • Vergeet niet bij je storting de naam van jouw yogaschool te zetten, want daarmee wordt jouw deelname aan de SeriousYoga-actie ook voor ons duidelijk zichtbaar!
  • In het opmerkingenveld kun je nog eventuele andere boodschappen toevoegen.
  • Heb je cash gekregen? Tip: in je portemonnee stoppen voor de boodschappen en hetzelfde bedrag toevoegen aan het bedrag wat je overmaakt. We kunnen helaas geen contact geld aannemen of verwerken, en het goede doel ook niet.

Overhandigen

Op een nog bekend te maken datum gaan wij – met wie er nog meer met ons meewil natuurlijk!- met een levensgrote cheque het totaalbedrag aanbieden aan het gekozen goede doel. We laten je nog weten precies wanneer en hoe laat, zodat je eventueel kunt aansluiten als je dat leuk vindt!

8. Waarom zou ik met deze actie meedoen en niet zelf een eigen actie starten?

Een centraal ‘geregisseerde’ actie levert vaak meer aandacht op, waardoor de opbrengsten ook meestal hoger zijn. Je krijgt zo ook makkelijker exposure in regionale en landelijke pers. Dat zagen we in 2014, 2016 en in 2016, toen we een cheque van respectievelijk 10.000,  30.000, en 26.000 euro mochten overhandigen aan Serious Request en daarvoor best wat media-aandacht kregen, waaronder op de radio en de live-uitzending op tv! Samen sta je sterker, zeg maar.

Bovendien past het ook in de yogagedachte om ongeveer gelijktijdig hetzelfde te doen; dat doet wat met de energie in Nederland :-)

9. Hoe weet ik zeker dat dat geld niet bij jullie blijft hangen?

Je moet ons vertrouwen op onze blauwe ogen ;-). Gekheid natuurlijk; als je je donaties aan SeriousYoga stort, zullen we na afloop van de actie heel transparant een precieze verantwoording doen, zodat je kan zien hoe de geldstroom loopt.

Hiermee kun je hopelijk zien dat er niets bij ons blijft hangen. Wij willen namelijk ook dat echt álles wat we ophalen naar het goede doel gaat, we doen dit geheel vrijwillig en met liefde!

99. Kan ik mee met het brengen van de cheque?

Ja, je kan -afhankelijk waar we de cheque aan het goede doel overhandigen en of het goede doel dat goed vindt- gezellig met ons mee. Wanneer we dat doen, kondigen we altijd aan via onze facebookpagina en in onze mailupdates.

Als je je eenmaal hebt opgegeven bij SeriousYoga, verwachten we wel dat je de opbrengsten van jouw SeriousYoga-lessen aan ons stort; alleen zo kom je op de mega-SeriousYoga-cheque te staan die we gaan overhandigen. Wij geloven dat we met z’n allen veel krachtiger zijn dan individueel; niet alleen in het samen delen en inzetten van onze (yoga-)energie maar ook in het samenbrengen van alle opbrengsten. Hoe klein de donatie van elke deelnemer aan SeriousYoga ook kan zijn; samen brengen we elk jaar een fantastisch bedrag naar het goede doel waardoor we meer opvallen en we het ook duidelijk ‘samen’, als yoga’end Nederland, tot stand hebben gebracht.

Wil je per se zelf je eigen opbrengsten brengen, los van onze gezamenlijke cheque? Dat kan, maar dan doe je niet mee aan SeriousYoga en kom je niet op onze cheque (en mag je geen gebruik maken van ons SeriousYoga-promotiemateriaal). Dan heb je namelijk gewoon je eigen goede doelen-actie. En dat kan natuurlijk ook!

FacebooktwittermailFacebooktwittermail